Suprasorb A klaciumalginát kötszer steril 5 x 5 cm 1db

Suprasorb A alginát kötszer steril 5 x 5 cm 1db

Lohmann
 
350 Ft

Rövid leírás:

Suprasorb A 5x5 kalciumalginát kötszer lap - Az átalakult kötszer tökéletesen kitölti a sebet, ezért a seb gyógyulása szempontjából előnyös mikroklíma alakul ki. A mikroorganizmusokat a keletkező gél magába zárja.

20440
Készleten
+
Aphroditepont: 4 pont

Leírás

Természetes algarostból készült erős nedvszívó képességgel rendelkező kötszer; erősen váladékozó sebek, mint pl. lábszárfekély, felfekvés, bőrátültetések friss donor területe, valamint fertőzött sebek kezelésére.
A sebváladékban előforduló baktériumokat a gél megköti. A Suprasorb A alatt a seb állandóan nedves marad, a hámszövet jól fejlődhet, az optimális mikroklíma következtében gyorsul a sebgyógyulás.
A Suprasorb A nem ragad a sebbe, így a kötéscsere során a fiatal szövet nem károsul, a gyógyulási folyamat zavartalanul folytatódhat. Erős váladékfelszívó kapacitása következtében a kötéscserék közötti időtartam megnyúlik. A seb típusától és a váladékozás mértékétől függően a calcium - alginát kötszer akár 7 napig is a seben maradhat.
Sebváladékkal vagy vérrel érintkezve a Suprasorb A gélt képez. A sebváladék, Na+ ionjait a gél felveszi és Ca++ ionokat ad le.
Az egyidejű duzzadási folyamat eredményeképpen a Suprasorb A optimálisan illeszkedik a seb formájához.