A tökéletes géllakk 7 lépésben - otthon is!

03/06/2024

Hogyan legyen tökéletes a géllakkod, akár otthon is!

1. Alakítsd ki a köröm tetszőleges hosszát és formáját körömvágó ollóval és/vagy reszelővel. 

2. Told fel a kutikulát bőrfeltolóval.

Tipp: Használj Cuticle Removert a bőr lokális puhítására, így az könnyebben kezelhetővé válik. Bátran használd gél lakkozás előtt is, mert ellentétben az áztatással a Cutitcle Remover nem hagy nedves vagy zsíros felületet maga után.

3. Köröm kaparó segítségével távolíts el a köröm felszínén lévő nem kívánatos bőröket.

4. Bőrvágó olló segítségével vágd le a felesleges bőröket.

Tipp: Vigyázz nehogy túl sok bőrt vágj, a köröm környéki bőr kis erekben gazdag, így bőven vérzik ha megsértjük. Amellett, hogy fájdalmas, begyulladhat és még a gél lakozást is megnehezíti.

5. Mattítsd a felszínt egy nem túl durva bufferrel (180).

6. A keletkező port alaposan távolítsd el portalanító kefével.

Tipp: Használd a kefe mellett még egyszer a köröm kaparót, hogy a köröm tövében, körömsáncban megbújó por is el legyen távolítva.

7. Használj Aphro Nails Anti Fungicid előkészítőt a gombás fertőzés elkerülése érdekében. Levegőre szárad nem kell lámpázni.

8. Használj Aphro Nails Nail Prep vízelvonó és zsírtalanítót. Levegőre szárad, ahogy felkened el is illan, nem kell lámpázni.

9. Használj Aphro Nails Ultrabondot, vagy Ultabond PLUS-t ami extra tapadást elősegítő savmentes primer. Használatával tartósabb lesz a gél lakkozás, kisebb az esély arra, hogy a gél lakk a köröm széleiről lepattanjon vagy fellevegősödjön. Levegőre szárad, így nem szükséges lámpázni. A köröm felszíne ragacsos lesz.

10. Vigyél fel a körömre 1 vékony rétegben Aphro Nails Base gél lakkot. Ez az anyag már UV fényre köt, ezért használj UV/LED lámpát. A kötés után a felszín ragacsos lesz, erre tapad majd a következő réteg.

Tipp: Ügyelj rá, hogy csak a köröm felszínére kerüljön az anyag. A bőrre került anyagot narancsfa pálcával távolítsd el. Ha a gél lakk a bőrre kerül és úgy megköt, 1-2 napon belül felválik, és a környező rész is fellevegősödhet, ami fertőzéshez vezethet.

11. A tetszőleges színű Aphro Nails gél lakkot vidd fel 1 vékony rétegben. UV fényre köt, ezért használj UV/LED lámpát

Tipp: Vigyázz, ne kend túl vastag rétegben, mert akkor az UV fény hatására sem tud megkötni és ráncosodni fog az anyag, ami pár nap után felválhat a körömről. Itt is ügyelj a precíz felvitelre az esztétikus és hosszan tartó eredményért. Használj narancsfa pálcát, ha szükséges.

12. Ismételd meg az előző lépést, tehát vidd fel a szín második rétegét.

Tipp: Ha szeretnéd, hogy a szín még egyenletesebb legyen, vidd fel a harmadik réteget is. Ezzel a plusz réteggel tartósabbá is válik a gél lakkozás.

13. Vigyél fel a körömre magas fényt biztosító Aphro Nails Top gél lakkot, vagy a matt hatásért használd a szintén fixálás mentes Aphro Nails Matte Top gél lakkot. UV fényre köt, ezért használj UV/LED lámpát.