Diabétesz láb ápolása

07/06/2021
Diabétesz láb ápolása

A diabétesz egyre több embernek okoz komoly egészségügyi problémát. A hasnyálmirigy nem megfelelő működése befolyásolja a szervezet működését. A diabétesz a lábakat sem kíméli. Károsodnak a láb erei, ízületei. Az első látható, tapintható tünet a száraz bőr, különösen a sarok részen és a lábujjak környékén. A száraz bőr gyakran kireped, kisebesedik. A diabétesz ember sebgyógyulása lényegesen lassabb. A gombák, baktériumok a nyílt sebeknél hamar elszaporodnak, akadályozzák a seb gyógyulását.

A megfelelő rendszeres otthoni lábápolással a diabétesz láb bőre is karbantartható. A szárazság okozta kellemetlen tünetek elkerülhetők, megszüntethetők. A száraz bőr a vízhiány miatt száraz, tehát hidratálni kell. A zsíros krém használata kifejezetten káros, nem ajánlott.

Bőrbarát lábápolók

Üzleteinkben, és webáruházunkban megtalálhatóak a diabéteszes lábak ápolásához is ajánlott lábápolók. A Footness és a Pedi Planet termékcsalád lábápoló termékeit napi rendszerességgel ajánlott használni a pedikűr végén, illetve az otthoni lábápolás alkalmával is. Bőrbarát összetevőinek köszönhetően ápolják a diabétesz lábakat. Gyorsan, maradék nélkül felszívódnak, a bőr felületén nem hagynak ragacsos felületet. Használatukkal megelőzhető a sarok repedések kialakulása.

Pedi Planet Callus Softener bőrkeményedés puhító zselével a bőrkeményedés megpuhul ez által könnyedén eltávolítható lesz. Otthoni használata is ajánlott, mert a bőrkeményedést puhítja, emiatt nem fog kirepedezni. Nem tartalmazz kémiai, vagy természetes hámlasztó összetevőt, így nem károsítja a diabétesz láb bőrét.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékeld Te is