Gél lakkozás lépései a lábon

05/15/2021
Gél lakkozás lépései a lábon

Gél lakkozás lépései a lábon

Sokszor felmerül a kérdés: Használhatunk gél lakkot a lábon?

A válasz természetesen, IGEN!

Napjainkban egyre népszerűbb a gél lakkozás, hiszen sokkal tartósabb a sima körömlakknál, ráadásul használata is könnyebb. A levegőre száradó körömlakkal szemben, a gél lakk UV fényre köt meg, így a felvitele lényegesen egyszerűbb, hiszen a lakkozáskor nem kell versenyt futnunk az idővel.

Köszönhetően a UV/LED technológiának, a gél lakk 30-60 másodperc alatt megköt, azaz tökéletesen szárazzá válik, így nem kell többé azért aggódnunk, hogy frissen lakkozott lábkörmeinket tönkre tesszük-e azzal, ha egyből felvesszük a cipőnket! A körmök megfelelő előkészítésével gél lakkozott lábkörmeink, több mint 4 hétig garantáltan makulátlanok maradnak, ha betartjuk a gél lakkozás lépéseit.

Hogyan lesz szép és tartós a gél lakk?

Ápolt lábaink éke legyen a színes köröm! Kezdjük az elhalt bőrök (kutikula) eltávolításával, majd a körmöket igény szerint rövidítsük, formázzuk és felszínét készítsük elő a gél lakkozásra. A tökéletes tapadás érdekében távolítsuk el a köröm felszínén található bőröket és buffer segítségével mattítsuk azt.

Portalanító kefével tisztítsuk meg a területet, majd használjuk az elkészítő folyadékokat:

1. Anti fungicid
2. Nail prep
3. UltraBond vagy UltraBond Plus

Az előkészítők használata után a gél lakkozás további lépései:

1) Base gél lakk felvitele, majd UV/LED lámpázás

2) tetszőleges színű Aphro Nails gél lakk felvitele, majd UV/LED lámpázás

3) még egy rétegben vigyük fel a színt, majd UV/LED lámpázás

4) a fényes hatásért vigyük fel a Top gél lakkot, vagy a matt hatásért, a Matte Top gél lakkot, majd ismét használjunk UV/LED lámpát.

És…. KÉSZ!

Jó tanácsok:

Mielőtt megkötteted a különböző rétegeket, narancsfa pálca segítségével távolítsd el a mellé folyt gél lakkot, hogy a lakkozás tökéletes legyen.
A körömsáncba folyt gél lakk nem csak csúnya, de hosszú távon kényelmetlen is lehet, továbbá fellevegősödéshez, ezáltal fertőzéshez vezethet.

A gél lakk egyszerű és gyors eltávolítása: a felszínét reszelő vagy buffer segítségével megmattítjuk, majd Tipoldó folyadékkal átitatott gél lakk leoldó fóliával becsomagoljuk az ujjakat,majd átlagosan 5-6 perc után a gél lakk feloldódik, elválik a köröm felületértől, és körömkaparó segítségével könnyedén leszedhető az elvált gél lakk réteg.

Hozzászólások
Értékeld Te is