Géllakkozás előkészítés - mire figyeljünk

01/21/2021
Géllakkozás előkészítés - mire figyeljünk

Géllakkozásnál, akár csak a műkörömépítés, vagy körömlakkozás során is nagyon fontos lépés a megfelelő előkészítés. Ahhoz, hogy a géllakkozás tartós, és szép legyen alapos előkészítés szükséges. Az előkészítési lépések alatt nemcsak a különböző előkészítő anyagok használatát értjük, hanem a köröm felületének az előkészítését is.

A tökéletes géllakkozás 4 alappillére:

1.) köröm formázás
2.) felesleges köröm környéki bőrök eltávolítása
3.) előkészítő anyagok használata
4.) gél lakk precíz felvitele

Miután a körmöket a kívánt hosszra és formára igazítottuk, a köröm környékén és felszínén lévő bőröket távolítsuk el. Ezt követően mattítsuk a köröm lemezt bufferrel. Az így keletkező port alaposan távolítsuk el portalanító kefével, majd használjuk az előkészítő folyadékokat.

Géllakkozás során használatos különböző előkészítő folyadékok

1.) Anti Fungicid, gombásodást megelőző hatásért
2.) Nail Prep zsírtalanító hatásért
3.) UltraBond, vagy UltraBond PLUS extra tapadást elősegítő hatásért

Amennyiben az előkészítő folyadékokat nem használjuk, a géllakozás veszít tartósságából. Könnyebben lepattanhat, fellevegősödhet, ami növeli fertőzés kockázatát.

Az előkészítő folyadékok használata után vigyük fel vékony rétegben a BASE gél lakkot, 2 rétegben a kívánt színes gél lakkot, majd a fényes TOP gél lakkot, vagy matt színű MATTE TOP gél lakkot. Ügyeljünk rá, hogy a gél lakkot, csak a köröm lemezre vigyük fel, amennyibe kifolyik a bőrre, ott elválhat, ami további levegősödéshez vezethet.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékeld Te is