Mire figyelj oda körömvágáskor?

01/27/2021
Mire figyelj oda körömvágáskor?

A kéz- és a lábkörmök rendszeres ápolást igényelnek, ebben segítségünkre lehet kéz- és lábápoló szakember, de egy kis odafigyeléssel a körömvágást magunk is elvégezhetjük otthon.  Azonban otthoni körömápolásnak is vannak szabályai, amiket érdemes betartani, ezeket gyűjtöttük most össze.

Az előkészületek és rendszeresség

A kézkörmeink ápolására hetente, kéthetente,  a lábkörmeink ápolására pedig három-négy hetente érdemes időt szánnod.
Első lépésként készítsd elő a körömvágáshoz szükséges eszközeidet és tisztítsd meg, fertőtlenítsd le egy alkoholos fertőtlenítővel, majd alaposan tisztítsd meg a kéz- vagy a lábkörmeidet is.

A kézkörmök vágása

A kézkörmök vágásához használhatsz  körömvágó ollót , körömcsípőt vagy körömcsipeszt. Amire mindenképp figyelned kell, hogy ne vágd túl rövidre körmöd, vágáskor kövesd a körömszél természetes ívét. Vágás után finom reszelővel formázd, finomítsd a vágott szélt.

A lábkörmök vágása

A lábkörmeid vágása már kicsit nehezebb, hiszen nem látod túl jól és nem is férsz hozzá tökéletesen. A vágáshoz használhatsz lábkörömvágó ollót, körömcsípőt vagy körömcsipeszt. Amire nagyon figyelned kell: ne vágd túl rövidre, ne vágd, ne szúrd meg a köröm környékén a bőrt, a körmöt széltől szélig vágd le.  Az egyenesre vágás a lábköröm szélének természetes ívét jelenti, nem a matematikai egyenes vonalat! Vágás után reszelővel formázd és finomítsd a vágott szélt.


A körmök vágása után az eszközöket tisztítsd és fertőtlenítsd, ellenőrizd, hogy a körömszélek simák, nem karcolnak. Ha már nem boldogulsz a körömvágással, akkor fordulj szakemberhez, a manikűrös és a pedikűrös megoldja helyetted.