Mit is érdemes használni a lábázatás során?

09/27/2020
Mit is érdemes használni a lábázatás során?

A lábáztatás nemcsak pedikűrözés során fontos lépés, hanem az otthoni lábápolásnál is érdemes hangsúlyt fektetni rá. Az áztatás során a bőrkeményedés puhítása mellet a körmök is megpuhulnak, így a bőrkeményedés eltávolítása és a körmök vágása, formázása is sokkal könnyebbé válik.

Mit érdemes használni a lábáztató vízbe?

A lábáztatással a célunk a bőr- és a köröm puhítása, ahogy az előbb is említettük, emiatt használjunk Pedi Planet lábáztató fürdősót vagy Pedi Planet ureás tartalmú lábfürdőt az áztató vizünkbe. A kettő közti nagy különbség, hogy a lábfürdő tartalmaz hozzáadott hidratáló hatású urea összetevőt, de mindkét termék 100%-ban bőrbarát, ezért a diabéteszes lábak áztatásához is használhatók.

Ajánlott-e a folyékony szappan használata a lábáztatáshoz?

A lábáztató vízbe folyékony szappant nem érdemes tenni, hiszen a folyékony szappanok nem arra vannak kifejlesztve, hogy 5-10 percig áztassuk benne a lábakat, ha mégis ebben áztatunk, akkor tapasztalható, hogy a lábbőr az áztatást követően nagyon gyorsan kiszárad. A folyékony szappanok csak a lábak megmosására alkalmasak, de áztatására nem ajánljuk.

Tipp a pedikűrösöknek

Pedikűrös szakemberek részére ajánljuk lábáztató kádba az eldobható Pedi Planet áztató fólia használatát, ami - a higiénia mellett - az áztató kádat is védi, valamint megkönnyíti két vendég között a kád tisztántartását is.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékeld Te is