Puha, hidratált lábakra vágysz?

07/22/2021
imserd meg az ureát

Ismerd meg az ureát!

Az urea, másnéven karbamid természetes anyag, ami szerves alkotórészként jelen van bőrünk felhám részében. A bőr egyik leghatékonyabb natúr, tartós hidratáló faktoraként azonosítjuk, a puha, hidratált lábak és bőr titka, nézzük, hogy miért ilyen hatásos valójában az urea!

Rugalmas, fiatalos bőr!
Az urea legfontosabb szerepe szervezetünkben, hogy megőrizze bőrünk egészséges nedvességtartalmát, azonban bőrünk a kor előrehaladtával egyre szárazabbá válik, megjelennek a finom ráncok, veszít víztározó kapacitásából.

Az ureát tartalmazó készítmények bőrre kenésével a víztározó kapacitás növelhető, így bőrünk gyorsan visszanyerheti puha, rugalmas és fiatalos hatását.
Jó tudni, hogy a száraz bőrű embereknél a bőr ureatartalma akár 50%-kal is csökkenhet. - legtöbbször ez okozza a száraz lábakat, kirepedezett sarkakat.

A napi bőrhidratálás pedig nemcsak finomabbá varázsolja a bőr felső rétegeit, de védettebbé teszi azt a környezeti hatásokkal szemben is.

Ureapótlás - Mikor?
Ha bőrünk durva, feszül, hámlik és irritált, akkor érdemes még nagyobb figyelmet fordítanunk a hidratálásra, az ureaszint feltöltésére és ápolásra, ezzel csökkentjük a viszketést, feszülő érzést és felgyorsítjuk bőrünk megújulási folyamatait.

Ureás ápolás lábunknak - Mire figyeljünk?
A kirepedezett sarkak, az ekcémás vagy nagyon száraz bőr regenerálásához válasszunk magasabb urea tartalmú (25%) lábkrémet, ami rövid időn belül hidratál, megújítja a száraz bőrt és puhává varázsolja a sarkakat.

Egészséges bőrvédelem a lábainknak?
Enyhén száraz bőrhöz és a mindennapi általános hidratáláshoz jó döntés egy 10%-os urea tartalmú krém rendszeres használata, a különbséget azonnal érezni fogjuk!

Természetes anyag lévén a legtöbb ember jól viseli az ureát tartalmazó ápolókat, ezért alkalmazható diabéteszes láb és érszűkületes lábak ápolásához is.
Sőt, az urea támogatja néhány tápláló anyag felszívódását a bőr felsőbb rétegeibe, így még gyorsabb és koncentráltabb hatást érünk el az ápoló készítmények használatával.

Bőrmegújítás
Az urea nemcsak bőrfelszínünk víztározó képességét segíti, de finoman felbontja az elhalt hámsejtek közötti kapcsolatokat is, ezzel segítve a bőrmegújulást. Hámlasztó hatása miatt kedvelt alapanyaga az áztató kéz- és lábfürdőknek és a bőrkeményedést puhító készítményeknek.

Érzékeny bőrűek is bátran használhatják, a száraz bőrrel kialakult helyi gyulladások csökkentésében is szerepe van, emellett enyhe helyi érzéstelenítő hatást is kifejthet bőrünkre.

Hol használják?
Otthoni, de professzionális használatra szánt krémekben, kozmetikumokban is megtaláljuk, ezért ne lepődjünk meg, ha a legközelebbi pedikűrözésnél előkerül egy-egy urea tartalmú készítmény.
A puha, ápolt, fiatalos bőrért és lábakért kifejezetten ajánljuk otthoni használatra is, webáruházunkban mindenki megtalálja a neki tetsző illatban és kiszerelésben az ureás termékeket.
Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékeld Te is